Doornenburgonline.nl
ons durp sinds 2003 zichtbaar ien beeld

 

Neijs Rondum de Burcht

 
Afscheid Dokter Timmers - vrijdag 5 juni
 

Foto: Doornenburgonline.nl

Langs deze weg de gehele toespraak van Dokter Luuk Timmers tijdens zijn afscheidsreceptie op Kasteel Doornenburg. Ook de teksten van de gezongen liedjes zijn onder aan de volgende pagina te downloaden. Rond de 1050 bezoekers hebben de receptie bezocht. Fotoalbum - Film namens de Berichten

Lees hier meer

 
  Naar boven

 

25ste Burgrun M.C.K.O. - zaterdag 30 mei
 

Foto: Doornenburgonline.nl

De 25ste editie van de Burgrun dur M.C.K.O. Doornenburg is nat van start gegaon. Mar ondanks de rege ... alleen mar lachende gezichte! Na 't startschot gegeve dur kannonier Geert Vermeulen trok de stoet richting Camping De Waay vur een zonnig foto momentje. Rond 12.00 uur zal de tussenstop plaats vinden op Kasteel Doornenburg ... tot dan!!

Rond half n trok de stoet motoren van de Burgrun de oprijlaan op richting Kasteel Doornenburg vur de tussenstop. De voorburcht begon langzaam vol te stromen met deelnemers die op zoek gingen naar hun welverdiende natje en droogje. M.C.K.O. leden hadden de tafels rijkelijk gevuld met eten en drinken. Paul Magill van De The Knights of the Four Quarters gaf de kids de mogelijkheid voor een ritje op z'n paard. Bij Kruiboogvereniging Gijsbrecht van Aemstel was er de mogelijkheid een pijltje te schieten. Op het terras was 't lekker vertoeven ... althans als 't zonnetje de donkere wolken wist te bedwingen. Al met al een leuke gezellige tussenstop ... op naar de binnenkomst die volgt rond 16:30 uur aan de van Heekstraat!!

En vur daj 't wit zit 't d'r alwjer op! Deur en deur koud, muuj mar vural voldaon keer ik terug huuswjerts. Het is zeker gin klage wa'k doe want na 't zien van wat er vandaag zoal is gebeurt en is gedaon vur tal van minse zou da nie op zien plek zien! Ut was een prachtige jubileumdag vur de Burgrunners ien en rondum Doornenburg. De ientoch ien de van Heekstraot is en blief dan ok n van de mojste momente van de Burgrun. Kjls worde wjer jonges en vrouwe wjer djenjes ... uutgelaote haole ze de gekste capriole uut, lache zich 'n huutje, ete wat en drinke hun welverdiende biertje. Effe lekker bijgeklets m tal van vrijwilligers die 't hele gebeure meugelijk make en tot stand brenge. Een geoliede machine wjrd d'r al gezeit zo zit de Burgrun ien mekaor. As je da hur dan kunne we m zien alle trots zien da di clubke uut ons mooie Doornenburg zoveul teweeg kan brenge ien ons kleine kikkerlendje en ver daorbuute!! Sjapoo en natuurlijk nogmaals van harte gefeliciteerd!! Kasteel Doornenburg, Camping De Waay, The Knights of the Four Quarters en M.C.K.O.'s en als afsluiting filmke van tussenstop Kasteel Doornenburg

 
  Naar boven

 

Kringdag Millingen a/d/ Rijn - zondag 31 mei
 

Foto: Doornenburgonline.nl

Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderdmorgen heeft in de afgelopen periode vijf kampioenstitels weten te bemachtigen binnen de schutterskring Rijk van Nijmegen de Betuwe. Daarmee is de Doornenburgse schutterij de absolute kampioen van de regio.

De kruisboogvereniging van Gijsbrecht van Aemstel behaalde de kampioenstitel van de winterschietcompetitie. De geniformeerde schutters namen onlangs deel aan het schuttersconcours in Millingen aan de Rijn. Daar wisten ze beslag te leggen op vier kampioenstitels, waaronder die voor hoogste aantal punten en correctste groep.

Bij het marcheren werd een tweede prijs behaald en bij het defileren een eerste prijs. Bij het vendelzwaaien behaalden de senioren, junioren en aspiranten allen een eerste prijs, waarbij de junioren en aspiranten zelfs kringkampioen werden. Bij het acrobatisch vendelzwaaien voor senioren werd Marco Milder eerste en Marcellino Kummeling werd tweede. Bij de junioren werd Thom van t Hullenaar eerste en Sten Hendriks tweede. Ook bij de schietwedstrijden werden veel prijzen behaald.

Schutterskoning Erik Feijen schoot de staart van de houten vogel en behaalde de vierde prijs. Bij het individueel luchtgeweerschieten voor junioren werd Sten Hendriks eerste en Thom van t Hullenaar derde. Bij de senioren werd Gerico de Vries eerste en Hans Oostendorp tweede. Gerico de Vries werd ook nog eens eerste bij het luchtpistoolschieten. Bij het korps luchtgeweerschieten behaalden zowel de junioren als de senioren de eerste prijs. Bij het korps kruisboogschieten werd door de senioren ook nog de eerste prijs meegenomen.

Na het behalen van drie Gelderse kampioenstitels bij het indoorvendelzwaaien en na het behalen van vijf regio kampioenstitels behoort de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel nog steeds tot de top van Gelderland.

Tijdens deze Kringdag werd oud-bestuurslid Henk Visch benoemd tot erelid van de Kring Rijk van Nijmegen-de Betuwe., als dank voor zijn langdurige diensten verleend aan de Kring. Een zichtbaar ontroerde Henk was blij met dit eerbetoon.

Fotoalbum - Fotoalbum Geert Otters op Facebook

 
  Naar boven

 

Keizer & Jeugdkoningschieten Doornenburg - maandag 25 mei
 

Foto: Doornenburgonline.nl

Keizer- & Jeugdkoningschieten met s ochtends om 10:00 uur een schuttersmis in de R.K. Kerk en aansluitend een muzikale vendelhulde in de kerktuin. Rond 13.00 uur starten de schitwedstrijden op het dorpsplein voor het Schuttersgebouw. Tevens zal officieel de nieuwe kogelvangbak in gebruik worden genomen.

Uitslag Keizerschieten: 1 Geert van Gemert, 2 Hans Oostendorp, 3 Geert Reijmers, 4 Gudo Peters.

Keizerspaar is Andr en Marlies Pruijn

Uitslag Jeugdkoningschieten: 1 Jordi Saat, 2 Jop Janssen, 3 Harm Barten, 4 Thom van 't Hullenaar.

Nieuwe jeugdkoning is Harm Barten

Fotoalbum - Fotoalbum Geert Otters op Facebook

 
  Naar boven

 

Donateursactie Harmonie - maandag 11 mei
 

Foto: Doornenburgonline.nl

Komende weken zullen leden van de harmonie bij de inwoners van Doornenburg aan de deur komen voor de donateursactie. Deze actie is jaarlijks nodig voor het binnenbrengen van de nodige financin om de vereniging draaiend te houden. De opbrengst van deze actie wordt hierbij voornamelijk gebruikt voor het financieren van de opleiding van de jeugdleden van de vereniging. Daarnaast hoopt de harmonie dit jaar op een iets hogere opbrengst dan andere jaren aangezien de vereniging aan het einde van dit jaar een nieuw uniform wil gaan aanschaffen. Een noodzakelijke investering aangezien het 38 jaar oude uniform hard toe is aan vervanging. Een investering waarmee een bedrag van ongeveer 35.000,- mee gemoeid is. Vanaf een vrijwillige bijdrage van 5,- mag men zich donateur van de harmonie noemen.

 
  Naar boven

 

Dodenherdenking - maandag 4 mei


Foto: Doornenburgonline.nl

Wie de ogen sluit voor het verleden,
is blind voor de toekomst

Foto: Doornenburgonline.nl

Jesse Kaak uit groep 8 van basisschool De Doornick schreef en las 't bovenstaande gedicht voor tijdens de herdenking. Foto's
 


  Naar boven
Lang leve de ... ? - maandag 27 april


Foto: Doornenburgonline.nl

55 jaar Speeltuinvereniging & Koningsdag

Tsja, en as we dan toch 'n feesje viere ien ons kleine pittoreske durpke dan make we d'r ok geliek 'n ware happening van! Nie alleen de verjaordag van Willem wjr vandaag ien 't oranje gevierd mar ok 't 55 jaorig jubileum van onze spultuinvereniging en 't neije bestuur van 't Oranje Comit da zich voltallig presenteerde. Bij 't zien van de grote opkoms en al de versierde fietse kwam 't oranjegevuul wjr is lekker bove borrele ... kieppevel ... ien n woord geweldig! Ik gaot d'r verder gin woorde aon smrig make ... de foto's en 't filmke zegge genoeg en laote zien da we as durpke nog steeds lekker ouwerwjrts fees kunne viere. Proficiat!! Foto's & Film - Website Speeltuinvereniging
 


  Naar boven
Harts - Tocht - zondag 26 april


Foto: Doornenburgonline.nl

Expositie Martinuskerk

Vandaag kon je nog effe na geniete van de expositie 'harts - tocht' in de St. Martinuskerk van Doornenburg. Durpeling Marjo Wiltingh liet veel recent werk zien ok ien kleur! Het robuustere beeldhouwwerk kwam van Alida de Jong uut Leersum. Vanaf morge trekke ze 't land deur. Mooie expositie! Foto's


  Naar boven
Antiek voor Cafe De Onmoeting - zaterdag 11 april


Foto: Doornenburgonline.nl

Karel Witjes, bestuurslid van 't Ontmoetingscentrum stuurde ons een oproep gerich aon al onze durpelinge! Ut Ontmoetingscentrum hr 'n fikse metamorfose ondergaon de afgelope tied. Vur Cafe De Ontmoeting zien ze dan ok opzuuk naor nostalgische spullekes zoals ouwe veurraodblikskes, koffiemeules enz. Moch je nog iets hemme staon wa weg kan dan wor je verzoch um 't te donere bij 't OC. Alvas bedank vur de moeite!

  Naar boven
Paashaas in de Speeltuin - maandag 6 april


Foto: Doornenburgonline.nl

'T jaorlijkse paoseiere zuuke ien de spultuin is en blief 'n uutdaging vur jong en oud. Da bleek vandaag dan ok wel wjr dur 't grote aantal bezoekers. De paoshaoze motte dan ok vlot vrij baon make bij 't opene van de poort um nie onder voete gelope te worde ... kj wa blief ta mooi um te zien. De kids vliege van hot naor hr um de paoseiere te bemachtige. Klimme, kruupe, springe ... zelfs grave vur 'n overheerlijk chocolade ei ... ze doen 't m veul plezier. De ouwelui hoeve dan alleen nog mar de tas of 't mndje op te houwe um ze te verzamele. Verder koj nog eiere beschildere en beplkke, optied wa drinke en natuurlijk speule want da blief toch nog altied 't allermojste!
 


  Naar boven
Fort uit winterslaap - zondag 5 april


Foto: Doornenburgonline.nl

Onder grote belangstelling wjrd vandaag 't fortseizoen geopend. Met 'n stevig borreltje achter de kieze trok 't bonte gezelschap vanaf de toegangspoort aon de Waoldiek richting 't fort. Soldaot Click met accordeon veurop gevolgd dur de soldaote van 't fort, de Paoshaos en vur 't rjs ien hun midde twee beeldschoanne marketentsters. Eenmaol bij de ophaolbrug aongekomme nam vurzitter Bud Joosten 't woord gevolgd dur wethouwer Helga Witjes en kwatiermaakster Maike Woldring. Zoas altied lovende woorde, beloftes en 'n blik ien de toekoms. De sleutel ging ien 't slot ... op naor de koffie! De hele middag bleef 't 'n komme en gaon van bezoekers waorbij 't ien aonbouw ziende kanon veul bekieks kreeg. De jeug had de middag wel vol aon 't waoterkanon, 't eiere zuuke en de speurtoch. Vanaf volgende week geet 't pas ech gebeure!!
 


  Naar boven
52ste Kasteeltocht - 4 en 5 april


Foto: Doornenburgonline.nl

Dankzij vele vrijwilligers is het SV Olympia ook dit jaar weer gelukt om 2 dagen de Kasteeltocht te houden. Door een spontane windstoot zaterdag morgen om 6.45 ging de tent van het startbureau de gracht in. Gelukkig was daar Remi van het kasteel die de Kapel beschikbaar stelde. Daar hebben de vrijwilligers warm en droog gezeten. Ruim 1300 wandelaars liepen rondom Kasteel Doornenburg, de 42 km liep zelfs naar Huissen. Helaas waren daar veel bordjes zomaar verdwenen. Gelukkig wisten alle wandelaars het startbureau weer te bereiken.

Diverse doelgroepen wisten het parcours te doorlopen. Op zaterdag liep er  een groep militairen 25 km als training voor de Nijmeegse 4Daagse. Op zondag waren Babette en Corn er. Ook zij hebben de 20 km volbracht! Babette zit in een rolstoel maar doet dit jaar voor de 7e keer weer mee aan de Nijmeegse 4Daagse.

SV Olympia willen alle vrijwilligers, Kasteel Doornenburg, Doornenburgers en vooral alle wandelaars hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking! Graag tot volgend jaar! M.vr.gr. S.V. Olympia

 


  Naar boven
Nieuw jasje Kasteel Doornenburg - zondag 29 maart


Foto: Doornenburgonline.nl

Website Kasteel Doornenburg

Nao 'n aontal weke wit beeld is vanaovond de neije website van Kasteel Doornenburg de luch ien gegaon! De bezem is d'r flink durhin gehaold waorbij 't overzich 'n stuk verbeterd is! Wak mooi vien is dat 't dur tal van minse genoemde 'oudbollige' Floris ruumschoots aon bod kum. Met 't hart op de juuste plek zal ie same m zien maotje Sindala blieve zurche dat de toegangspoorte tot 't moijste kasteel van Nederland toegankelijk zal blieve!
 


  Naar boven
Kruustocht - zondag 29 maart


Foto: Doornenburgonline.nl

Tejatermakers op Kasteel Doornenburg

Di hele clubke hierbove ... da zien de Tejatermakers! Vandaag ware ze effe op Kasteel Doornenburg vur 'n heuse fotoshoot. Tusse de bedrijve deur wjrd d'r ok nog effe flink gezonge. Bekiek hier 't FILMKE. Op 13 en 14 juni komme ze hier wjr terug en kun je geniete van hun tejaterstuk 'Kinderkruistocht 1212' ... wis d'r snel bij want vol=vol! Lees hier meer
 


  Naar boven
Crea Bea's - zondag 29 maart


Foto: Doornenburgonline.nl

Tentoonstelling 6 kunstenaars Spoenken

Bij aonkoms zag ik de bui al hange ... uh ... sorry ... 't lintje! Onze Burgermoeder was ien gin velde of wege te bekenne dus mos Saskia van SPOENKEN zelf de schaor hantere um de tentoonstelling officieel te openen. Kuns met 'n grote K, daor ware we 't over ins! En met we bedoel ik dan de aonwezige bezoekers ... ouders, opa's en oma's van de jonge aonsturmende kunstenaars uut ons durp te weten Femme Koenen(niet aanwezig), Frederique Cornelissen, Lieke Aleven, Liz Veldman, Maud Lamers en Mijs Witjes. Trots liete de meide hun kunswerkjes zien die ze ien de afgelope weke hadde gemak en mooi uutgestald hadde staon ien De Doornick. De jeug ht de toekoms kwam geliek ien mien gedachte en Saskia wit da dan ok bij deze jeug uut de vingers te kriege! Leuke kunstige creaties dur 't hele lokaal waorbij ik veul Oe's en Aa's te heure kreeg. Vur herhaling vatbaor dus bun benijd wa we volgend jaor te zien kriege. Succes meide!
 


  Naar boven
CB ... Bedankt! - vrijdag 27 maart


Foto: Doornenburgonline.nl

Commercial Break was jaorelang de houseband van onze schutterij! Gistereaovond name ze afscheid! Fotograaf Marco Molle uut Bemmel was d'r wederom bij! Bekiek hier de beelde! -

 


  Naar boven
Rien en Waol - zondag 22 maart


Foto: Doornenburgonline.nl

Terwijl ze ien Angere las hadde van de kriebels hielde wij hier op Kasteel Doornenburg gewoon een Lentemarkt. Tal van ondernemers uut de regio hadde de moeite genome hun hele hebbe en houwe uut te stalle en de toegestroomde bezoekers te informere over hun doen en laote. Teve's koj ok zelf vanalles onder de voete haole zoas pijl en baog schiete, fiets hure en de umgeving verkenne, beeldhouwe en gao zo mar deur. Camping De Waay verzurgde met de huufkar 'n pendeldiens naor de Piramide ien Hulhuuze en naor de Kop van Pannerden mar drjde ok de hand nie um vur zelfgebakke flammkuchen! Beleef Rijn Waal kreeg op 't eind van de middag nog effe flink de fles tege de kop gegooid waormee de vereniging bekrachtigd wjrd ... en daor mot op gedronke worde wa?! Al met al 'n heerlijke dag vur 'n hapje en 'n drankje op 't terras van de Herberg en veul ... nee ... hl veul ... netwerke!! - -

 


  Naar boven
Krieg de kriebels - zondag 22 maart


Foto: Doornenburgonline.nl

Ik ht de Lentekriebels en volg tal van durpelinge naor 'n ... ander durp ... 'n andere vlag ... SHIT ... wa doe'k hier eigelijk? Sto'k m mien kriebels ien Angere te kieke terwijl 'k op de Lentemarkt ien Doornenburg mot zien! Doeiiii.

 


  Naar boven
Zommer ien Doornenburg - vrijdag 20 maart


Foto: Doornenburgonline.nl
Iengezonde dur Gert Huting

Recentelijk heb ik bericht gehad van Ralph Tip, redacteur van ZIG, dat Doornenburg definitief is opgenomen in het uitzendschema voor deze zomer. Op vrijdag 7 augustus zal Doornenburg centraal staan bij Omroep Gelderland: de hele dag via de radio en 's avonds om 18.00 uur live op TV, met ieder uur herhaling. Het binnenplein van het kasteel, de voorburcht, zal het decor voor de uitzending vormen. Mooier kun je het niet hebben, dunkt me!. Ik heb intussen overleg gehad met de 2 dorpscontactpersonen, Evelien Claassen en Geert Claassen en in overleg met deze twee zal de komende tijd een team van 10 personen worden samengesteld. Over het definitieve format van het programma, dat dit seizoen weer wat zal worden aangepast, is nog geen mededeling gedaan; dat komt nog. Wel heb ik begrepen, dat de historie van de deelnemende plaatsen wat meer centraal zal komen staan. Met vriendelijke groet, Gert Huting.

 


  Naar boven
Vluchte kan nie mjr - woensdag 18 maart


Foto: Doornenburgonline.nl

Lisanne Ortsen geboren en getogen in Doornenburg schreef al verhalen op de basisschool. Vanaf haar vijftiende droomt ze ervan een schrijfster te worden. Twee jaar geleden kreeg ze in een bundel met haar verhaal 'Twee gezichten' lovende recensies van schrijvers Marelle Boersma en Thomas Heerma van Voss. Sindsdien is ze in zes verhalenbundels verschenen en heeft ze de Baarnse Literatuurprijs 2014 voor jongeren op haar naam staan. 'De vlucht' is haar eerste Young Adult roman en is in bijne elke boekhandel te koop. Inmiddels heeft Lisanne het contract getekend voor haar tweede boek wat een thriller gaat worden. Succes! -


  Naar boven
Jubele - maandag 16 maart


Foto: Piet Hendriks
Iengezonden dur Piet Hendriks

Durpeling Alie Hendriks gehuldigd bij Thetis Gendt.

Op de druk bezochte 51e algemene leden vergadering van Zwem en Polo vereniging Thetis, is Alie Hendriks gehuldigd vanwege haar 50 jaar lidmaatschap. Ze ontving uit handen van de voorzitter een boeket bloemen en een passend cadeau.

Alie is lid vanaf het eerste uur en heeft 48 jaar actief waterpolo gespeeld, nu zwemt ze nog wekelijks haar  baantjes bij de trimzwemmers van Thetis.

Vanwege haar sportieve carrire heeft ze 5 jaar geleden de Alie Hendriks trofee ontvangen. Nu reikt ze deze trofee jaarlijks uit aan de sporter die zich op bijzondere wijze inzet voor Thetis. Proficiat

 


  Naar boven
Zwerfjutters - zaterdag 14 maart


Foto: Doornenburgonline.nl

Koukleume was d'r vandaag nie bij vur onze durpse waoljutters. Lede van Scouting en de Burchtsanghers uut Doornenburg trokke d'r al vroeg op uut um langs de Waol vanaf scheepswerf de Vahali tot aon de Kop van Pannerden 't zwerfvuil te verzamele. Een aktie van onze gemeente um 'n extra zakcentje bij te verdiene! Grote klasse.

 


  Naar boven
Turbolentie - vrijdag 13 maart


Foto: Doornenburgonline.nl

Eindelijk wjr is iets waor ik lang naor uutgekeke ht en wa ientusse ok alwjr lang vurbij is ... Turbulentie ien ons durp! Zes jaor geleeje deeje ze 't nog ... ien en mt de kleurrijke Muziektempel ... di jaor 'n trpke hoger ... jste klas ... ien 'n muzikale vlucht over de wereld. Da trpke hoger haol ik nie vur niks aon ... 't was vanaf vertrek tot tuuskoms ... van zowel zang, muziek, licht en geluid 'n adembenemende uutvoering. 't Jekadee wjrd regelmaotig bijgestaon dur Mike Pruijn, Annelore Horn en Mike Schimmel. Mien favoriete uutvoeringe deze aovond ... Bakerstreet ... Cupsong en ... Doornenburg is mooi! Vur mien helaas mar ene aovond geniete van 'n kleine durp wat groot is ien dade! SJAPOO!

Foto: Doornenburgonline.nl

 


  Naar boven
Superbjuurt - dinsdag 10 maart


Foto: Dorpscontacten Doornenburg
iengezonden dur Dorpscontacten

Vanmorgen is met het overhandigen van 6 moestuinpakketten door de SPAR Witjes buurtsuper Doornenburg aan groep 3 en 4 van de basisschool de Doornick, de groep van juf Marieke Woning, het moestuinproject van de Dorpscontactpersonen samen met de volkstuinvereniging van start gegaan. Volkstuinvereniging Doornenburg heeft een perceel grond aan de Pannerdenseweg ter beschikking gesteld voor dit project waar ongeveer 40 kinderen aan deelnemen. De kinderen gaan samen met de vrijwilligers van de Volkstuinvereniging hier groenten verbouwen. We danken Water en Renate Witjes van de SPAR Doornenburg voor deze geweldige ondersteuning. Met vriendelijke groeten,

Dorpscontactpersonen Doornenburg
Eveline Claassen              tel 06 46595215
Geert Claassen                tel 06 22334276

 


  Naar boven
Helluuuup - vrijdag 6 maart


Foto: Doornenburgonline.nl

Hallo dorpsgenoten en feestgangers,

Hier even een berichtje om jullie wakker te schudden voor onze aankomende activiteit! Wij als bestuur van de Jongerenvereniging Doornenburg vonden het erg jammer dat de film avond niet aansloeg, wij organiseren tenslotte de activiteiten speciaal voor jullie en stoppen daar veel tijd en energie in. Maar niet getreurd! Er staat al weer een volgende activiteit op de planning! Dit zal een 'gezellige avond' worden; er zal muziek zijn, voetbaltafel, dartborden etc. Deze keer is de entree gratis en krijgen jullie een gratis welkomstdrankje. Daarbij is er deze keer geen leeftijd aan verbonden omdat we natuurlijk voor alle jeugd in Doornenburg toegankelijk willen zijn. Dus als je broertje of zusje mee wil; Graag! Tot 11 april

 


  Naar boven
BOEM is Ho - vrijdag 6 maart


Foto: Doornenburgonline.nl

Het grootste kanon dat ooit op Fort Pannerden stond - de 15L25 -  zal hier opnieuw te zien en te horen zijn. Zon twintig vrijwilligers van het fort zijn zojuist gestart met het nabouwen van het geschut uit 1884. Als het instructiekanon klaar is, voorjaar 2016, kunnen rondleiders voortaan demonstreren hoe kanonniers rond 1890 de bediening uitvoerden, compleet met rook- en geluidseffecten en muzikaal commando.

Lees hier meer

 


  Naar boven
van de Hak op de Tak - zondag 1 maart


Foto: Doornenburgonline.nl
de Zepplinn Fashionmarket

As gij zeg Marjo Wiltingh dan zeg ik, da's da vrouwke aon de Pannerdenseweg die bij elk dingske wat ze ok mar ondernim hur breeje schouwers onder zet en daormee hur eige doele en ons durpke iedere keer wjr onder de aondach wit te brenge! Bij Marjo drj 't nie altied um kuns en da was vandaag dan ok wel wjr te zien tijdes de fashionmarket m twiddehandse dameskleding. 't Bliek uut zegge van Marjo da di alwjr de 5e keer bliek te zien da zij de gehele gallerij aon de kant mos ruume um de kleding toonbaor aon de wilge te kunne hange! Ik mot zegge da ze da toch wjr op kunszinnige wijze vumekaor ha gekrege. Vur de negetallige verkoopsters was 't holle en stil staon en ginge de gesprekke van de hak op de tak! En ik, ik was d'r alleen mar vur de kiek en 'n lekker bkske koffie! -

 


  Naar boven
Nieuw jasje Schutterij online - zondag 1 maart


Foto: Doornenburgonline.nl

Onze Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen zurg jaorlijks vur tal van evenemente waorbij jong en oud hun zinne kunne verzette. Keizerschieten & Jeugdkoning-schieten, Kermis & Schuttersfeesten en natuurlijk 't Eindejaorsfeest zien mar inkele hoogtepunte. Vandaag is de neije website gelanceerd m 'n overvolle agenda, kieke dus!! - -

 


  Naar boven
Zomer ien Doornenburg - zaterdag 28 februari


Foto: Doornenburgonline.nl

Tsja nou kum 't, Zomer in Gelderland da heije vas wel is gezien met die knotsgekke presentatrice Angelique Krger bij Omroep Gelderland. Durpeling Gert Huting bliek benaoderd te zien dur de umroep met de vraog of ons durpke ien augustus medewerking wil verlene aon 'n live uutzending. Op die dag zal nie alleen ons kasteel verlich zien mar ons hele durpke 'zichtbaar ien beeld'! Gert kan da nie alleen dus is op zuuk naor durpelinge die tie vur de kar kan spanne! Wij doen zeker mee ... gullie ok? Gif hieronder ouw stem en/of nim contac op m Gert Huting! Website

 


  Naar boven
Vossejach - zaterdag 21 februari


Foto: Harrie Eltink
Foto: Harrie Eltink

De familie Eltink aon de Pannerdenseweg houwe ons durpse Facebookers dagelijks op de hgte over 't wel en wee van alle ien 't wild mar ok ien gevangeschap lvende diere rondum de keet! Ut jaorlijks trugkerende ooievaarskoppel, roofvogels, reeje en de sinds kort dur Harrie op de gevuulige plaot gezettte vos! Harrie had ons de foto al 'n hortje geleeje aongeleverd mar we hebbe d'r bewus mee gewach um 't m iedereen te gaon delen! Hier ien de Kruuspoel hadde we ok jaorlijks 'n prach van 'n vosseburcht waorbij de jonge vuskes bij de ienvallende schemer naor buute kwame um te speule en te huule. Helaos viende tal van natuurliefhebbende jagers 't prachtig um hierover te leze. Wij hebbe dan ok 1 aovond van 't zwaore geschut kunne geniete waorbij de hele vossefamilie wjr uutgemoord! Dus Harrie bedank vur di mooie plaotje ien de hoop daj ze nog veul meug zien!!

 


  Naar boven
Filmpje - zaterdag 21 februari


Foto: Doornenburgonline.nl

Zaoterdagaovond was 't zover vur de Jongerenvereniging Doornenburg um de twidde stap te gaon zette naor 'n erkend clubke ien ons durp! De keuze vur 'n filmaovond kwam uut de ideejebus die tijdes 't openingsfeest aon de entree ston. Met de films '22 Jumpstreet' en 'The Maze Runner' op stapel had 't bestuur de Blokhut aon de Sterreschans umgetoverd tot 'n ware durps-bioscoop. Popcorn ien 'n puntzak, umringd dur flesse fris en bekers, stoele ien 'n rij en kusses op de grond. Ut is bijna tied, de spanning stijgt ... en dan ... dan duurt wachte lang ... echt lang! Na 'n klein uurtje vertraging neme de lede dan toch mar zelf plaots op de stoele en kusses. De film draait en binne inkele minute is 't muusstil ... en zit d'r niemand mjr te wachte op 'n onderbreking. Jammer dat 'n ingediend idee nie gehonoreerd wjurd. De volgende keer beter en 'k bun d'r dan zeker wjr bij! Nieuwsbrief: -

 


  Naar boven
Overval SPAR Doornenburg - vrijdag 20 februari


Foto: Roland Heitink/Perbureau Heitink
Foto: Roland Heitink/Persbureau Heitink

Vrijdagaovond is rond zeuvene de SPAR aon de Kerkstraot overvalle dur twee manne! Beide manne droege 'n bivakmuts en ware bewapend m warschijnlijk 'n vuurwape en stroomstootwape. De aonwezige klante en personeel werde gedwonge op de grond te gaon ligge waarna de overvallers binne inkele minute met 'n onbekend bedrag ervan door ginge. Signalement van de daders:

Dader 1:  Man met fors postuur
               1.75 a 1.80 lang
               Getinte huidskleur
               Droeg een Arafatsjaal
               Donkere kleding

Dader 2:  Is wat kleiner en slanker was dan dader 1
               droeg een joggingbroek, kleur onbekend
               en hoge sportschoenen

De politie wil graag in contact komen met mensen die menen wat gezien of gehoord te hebben. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

 


  Naar boven
Riddertoernooi Kasteel online - maandag 16 februari


Foto: Doornenburgonline.nl

Het jaarlijkse middeleeuws Ridderfestijn op Kasteel Doornenburg is een ware zomerse trekpleister geworden in ons dorp. Twee dagen lang terug in de tijd tijdens het Lage Landen Toernooi op 4 & 5 juli. Vanaf nu te volgen op social media. - -

 


  Naar boven
Op de Blotes ien de Nattes - donderdag 11 februari


Foto: Sjaak Veldkamp (auteursrecht!)
(Auteursrecht foto: Sjaak Veldkamp)

Herman Buurman uut Doornenburg ziet taal als een instrument om te communiceren. Nu houdt hij het dichtbij huis en is bezig een boek af te ronden over de streektaal van Betuwenaren.

Lees hier meer

 


  Naar boven
Carnaval 2015


Nog 1 dagje Dolle
C.V. De Riensplitsers Doornenburg

op z'n Duits - dinsdag 17 februari

Foto: Doornenburgonline.nl

De Riensplitsers brenge 'n bezoekje aon de Soos ...

Foto: Doornenburgonline.nl

... drinke en te ze die middag as 'n Duitser ...

Foto: Doornenburgonline.nl

... schrikke zich 'n huutje as Marianne de sleutel op kum haole ...

Foto: Doornenburgonline.nl

... en laote daornao toch nog hun steek valle! ALF


Oudste & Jongste ienwoner
C.V. De Riensplitsers Doornenburg

op bezoek bij - maandag 16 februari

Foto: Doornenburgonline.nl

Vandaag brochte De Riensplitsers 'n bezoekje aon de oudste ienwoner van ons durp de 95 jaorige Mevrouw Hermsen-Witjes aon de Riendiek.

Foto: Doornenburgonline.nl

Vur 'n bezoekje aon de jongste telg ien ons durp moste we richting de Hortenbergh naor Jeroen en Ingrid Sluiter. Daor wjrd op 4 februaori 'n zoon gebore en kreeg de naam Stan.


CV op de tocht
Optocht met Matinee Doornenburg

En de winnaar is ... ? - zondag 15 februari

Foto: Doornenburgonline.nl
Mobiele dokterspost - Eerste Hulp Bij Ontbreken Dokter Timmers

Eindelijk was 't dan wjr zover, met de zon hoog aon den hemel en 'n lig fris briesje tied vur de tocht der tochte. Bun dan altied wjr beneijd wa vur 'n pracht en praal 'k veurgeschoteld krieg. Aongezien De Riensplitsers di jaor 'n vette dip te verwerke hebbe betereffende bezoekers ha'k mieneige veurbereid op 'n tegevaller. Mar zo as altied zat 'k d'r wjr fiks nve en hoefde 'k alleen mar op de knop te dauwe! Gelukkig zien d'r nog steeds durpelinge die carnaval ien ons eige Doornenburg blieve viere. Wa h'k allemaol vurbij zien komme ... allerrjs viel mien de mobiele dokterpos op. Tjsa zuj zegge ''wie niet'', nou lok 't zo zegge, 'k ha vanaf da moment Timmers al uutgezwaaid! 't Sprookje van Sneeuwwitje achterop gezte dur de boze heks, de zeuve dwrege en de jager. Ik hr ok nog de kerk vurbij zien rije waorbij 'k aon de gezichte van de priesters kon zien dat 't op onwear uut zou drije. Turtles die op weg ware naor de schutterstent da noeme hun jeugdsentiment. Dan haj nog twee grote hoofdleidinge en twee kleine tusse leidinge ien de stoet. Geile Geert was ien groepsverband ech geil mar ien zien ntje 'n echte boer! Piraote die op zuuk ware naor hun roots en die vanuut de luch wjrde toegesproke dur die twee Laagvliegers. Twee kjljes ien donker gehulde pakke ware verdwaold en de harmonie ... die zate ien de lappemand. De Spacekids vierde di jaor vur 't js carnaval ien ons durp en nie op de maon en da gif dan ok meteen al aon da de jeugd de kar zal motte gaon trekke en daormee de carnaval ien ons Waotergat vur de toekomst zeker motte stelle! Aon 't eind van de stoet zie 'k dan ok nog altied gin steek! Nao'r deze grandioze optocht volgde 't matinee ien de schutterstent m aon 't eind van de middag de ontknoping van de prijswinnaars. Tsja mar dan kum 't, wie wjurd de overall winnaar oftewel de echte nummer 1! Sneeuwwitje wjrd m 175 punte groepswinnaar bij de 'Wagens' en kreeg daorbij alvas de beker met de grote ore uutgereik. Tien minute laoter konde ze 'm wjr ienlevere want 't bleek da de Doornenburgse Dokterspost, winnaar ien de 'Volwassen groep' m 178 punte met de eer moch gaon lope! Ut hek was van de'n dam en d'r wjrd hoog en laag gespronge mar de commissie bleef bij hun besluit! We hebbe d'r nog n op genome en bun d'r toen vlot tusseuut geknepe want deze jonge mot mr gewoon wjr lekker wreke! Geniet d'r allemaol nog mar fkes van want 't is vurbij vurdaj 't wit! Tot mr want dan hebbe we wjr wa anders!

NOOT van de redactie: Mak ollie gin zurge betreffende al 't beeldmateriaol van de afgelope tied want da zulle gullie binnekort allemaol wjr trug kunne zien op onze site!


Waoterslot
Sleuteloverdracht Huissen

4 Dolle dage ien 't Waotergat - zaterdag 14 februari

Foto: Doornenburgonline.nl

Van de mrege mos 'k toch effe muggezifte via twitter. Ik was beneijd of burgermoeder Marianne onze Mug wel zou zien staon op 't podium! Gelukkig bleek da 't geval en kreeg Prins Mug de Bouwer van C.V. De Riensplitsers de durpssleutel overhandigd. Di jaor trok de hele stoet van Prinsen en gevolg naor de'n Gouwe Ingel ien Huuse. Gezellige tent mok zegge met 'n mooie grote rustieke bar! De zaol daorneve had 'n podium waorop alles gebeurde. Marianne had werk zat met 't uutdele van de sleutels en vlinders. Tusse de bedrijve deur ware d'r optreeje's vanuut elke vereniging waorbij ok onze eige dansgarde De Gulvkes. Ik kreeg overweldigende complimente uut de buurdurpe vur jullie optreeje ... dus bij deze! Aongezien ik niks m Huuse ht wa'k blij dat 't over was en de leerse aon kon doen. Op naor 4 Dolle dage ien ons eige Waotergat! Geniet 'r van.

Foto: Doornenburgonline.nl


Orde van de Vlinder is vur ...
Sleuteloverdracht Huissen

Hans Wassink - zaterdag 14 februari

Foto: Doornenburgonline.nl

Jaorlijks wjurd tijdes de sleuteloverdrach de Orde van de Vlinder uutgereik aon iemand die binne 't carnavals lve zien spore dik en dubbel ht verdiend. Hans Wassink van C.V. De Riensplitsers was di jaor aon de bjurd en kreeg dur Burgermoeder Marianne Schuurmans de Vlinder umgehange en de daorbij beheurende oorkonde overhandigd! Waorum Hans? ... hierum!

Bij De Riensplitsers is hij al vele jaren in de weer
Met tomeloze inzet vervult hij vele taken keer op keer

De prinsenwagen en het podium opbouwen
Zijn zaken die je hem kunt toevertrouwen

Ook de verenigingskas beheert hij heel gedegen
Na raadslid en prins heeft hij nu de titel grootvorst gekregen

Daarnaast hanteert hij de voorzittershamer met plezier
Je kunt spreken van een echt verenigingsdier

Voor de dansgarde is hem niets te veel
Menig decorstuk van zijn hand versiert het toneel

Velen waarderen zijn werk zeer
voor al die verdienste verdient hij de eer
om de Orde van de Vlinder te ontvangen
die ik hem op 14 februari heb omgehangen

Van harte gefeliciteerd Hans!!

Foto: Doornenburgonline.nl


Kiendermiddag
C.V. De Riensplitsers Doornenburg

Jeugdcarnaval - zondag 8 februari

Foto: Doornenburgonline.nl

En van de mojste carnavalsdage is wel de kiendermiddag ien 't schuttergebouw. Gin gejengel vanteveure van ik wil nie gaon nee, blage zien altied wel ien vur een verkleedpartijtje! De balonneclown was mien n vuer met 't naor binne gaon en had dan ok 't beste plkske um de boel goed te overzien en zien kunsjes te vertone! De kids ware d'r dan ok nie mjr bij weg te slaon. De schminkdames hadde'n 't rustig, de taofel vur de kleurwedstrijd daorientege was goed bezet. Drinke en ete ien overvloed en d'r kon gespronge worde op 't luchkusse. DJ Hugo gooit d'r nog een smartlap tegenaon en vur da we 't wiste was de middag alwjr bijna um mar nie vurda de winnaars van de kleurwedstrijd bekend gemak ware. De 3 winnaors zien geworde Quincy Vemaas 3 jaor, Gijs Lentjes 5 jaor en Bo Scheers 9 jaor. Proficiat allemaol. Hiernao volgde nog een loterij en konde we wjr gemoedelijk richting huus.


Prinsentaart
C.V. De Riensplitsers Doornenburg

Taart vur vrijwilligers Soos - zaterdag 7 februari

Foto: Doornenburgonline.nl

Dit jaor vur de 11de keer was 't wjr tied vur taart! Prins Mug de Opbouwer trok vanmiddag met 'n kleine delegatie van C.V. De Riensplitsers richting 'De Klok' ien Gendt waor tal van Prinse uut onze gemeente same kwame um 'n taart te make vur een bijzondere ienwoner ien hun eige durp. Een gezellige middag onder regie van de Gentenarren en de dames van Tijd voor Taart uut Gendt. Ik mot zegge da Prins Mug 't wel ien de vingers ht um van niks, iets mojs te make! Tijdes 't bouwe ht ie dan ok gin steek laote valle en kon de deksel zonder probleme op de deus! Op naor ons durpke waor we de smakelijke taart natuurlijk wille gaon pruuve. We stoppe op de Carpenakker nummer 17 waor Door van der Hoop lachend de vurdeur open mik. De Prinsentaart 2015 geet dan ok dit jaor naor de vrijwilligers van de Soos. Al 40 jaor lang verzurge en helpe vrijwilligers onze oudere bij tal van activiteite zoals bingo, handwerke, kaorte of gewoon gezellig praote en same zien. Dankbaar name de vrijwilligers Door van der Hoop, Corrie Witjes, Ellie van den Brink en Tonnie Lichtenberg de taart ien ontvangst. Onder 't genot van 'n lekker bkske koffie en 'n stukske taart hewwe nog effe gezellig gezete! Dames van harte gefeliciteerd!

 


  Naar boven
Schietvereniging S.V.K.O. 50 jaar - zondag 1 februari


Foto: Doornenburgonline.nl

Vandaag, 50 jaor geleeje op 1 februari 1965 opende Schietvereniging S.V.K.O. vur het erjs de deure aon de Pannerdenseweg. Durpsgenote Jan Derksen en Heinz Bermel ware de toenmalige oprichters van de vereniging. Dat de club nao fieftig jaor nog steeds goed stee aongeschreve ien ons durp mar ok ver daorbuute was te merke. 'T was 'n komme en gaon van gaste. Een gezellige middag waorbij veurzitter Hans Oostendurp tot erelid van de club wjrd geschote. Met ok nog een mooi moment, oprichters Heinz en Jan zittend tegenover mekaor, heffen 't glas en prooste op hun clubke. Proficiat!

 


  Naar boven
Jos Mahler weer thuis - zaterdag 31 januari


Foto: Daphne Mahler
Foto: Daphne Mahler

Wij wensen familie en alle nabestaanden heel veel sterkte toe!

 


  Naar boven
Ome Nol, Arnold van Alst overleden - zaterdag 24 januari


Foto: Doornenburgonline.nl
Oudste schutter en inwoner van Doornenburg
7 februari 1914 - 24 januari 2015

Vandaag bereikte ons het droevige nieuws dat Arnold van Alst ons beter bekend als Ome Nol na een kort ziektebed op 100 jarige leeftijd is overleden. De uitvaart met Schutterseer zal plaatsvinden op woensdag 28 januari om 11.00 uur in de St. Martinuskerk van Doornenburg. Persoonlijk afscheid nemen kan van 10.15 tot 10.45 uur in het naastgelegen mortuarium.

Ome Nol was schutter ien hart en niere. Geboren op 17 februari 1914 werd ien 1931 op 17 jaorige leeftied lid van de schutterij. Van 1940 t/m 1982 was ie actief schutter as Piekenier ien 't kurps ''de Witte Ploeg''. Volges eige zegge een prachtige tied same m Vaandeldrager Jan Schouten. Ien 1948 schoot ie vur 't Koningsschap zonder medewete van zien vrouw Dora. Ien 1988 wjrd Nol onderscheije met de Eremedaille van de federatie St. Hubertus vur buitegewone verdienste. Keizer van de schutterij was ie ien '91 en '94. Op 17 april 2011 wjrd ie tijdes de algemene ledevergaodering van de schutterij benoemd tot Erelid en op Kermismaondag 19 september is ie op 't kasteel daorvur dan ok gehuldigd. Zien laotste onderscheijing kreeg tie wederum op een Kermismaondag. Nol wjrd dur 't bestuur van 't Europees instituut van verdienste ''de Nobele Orde van de Papagay'' benoemd en gehuldigd tot Officier ien de Orde van de Papagay. Nol was altied betrokke ok tijdes tal van renovaties en verbouwinge aon 't schuttersgebouw. Tot en met 't afgelope jaor was ie ok altied aonwezig en 'n graag geziene gast tijdes 't Koningsschiete of Keizerschiete. Nol kon ok bar geniete van 't jaorlijkse bezoek dur carnavalsvereniging De Riensplitsers waorbij de neije Pirns 'm huldigde as oudste ienwoner van ons durp en waorbij natuurlijke 'n biertje gedronke moes worde. Een vur mien markante ienwoner is hingegaon. Rust zacht Nol en bedankt vur alle jaore Trouw, Dienstbaarheid en Broederschap!

Wij wensen alle betrokkenen heel veel sterkte toe.

 


  Naar boven
Laatste weekendviering St. Martinuskerk - zondag 11 januari


Foto: Doornenburgonline.nl

Tsja en dan is 't zover, de allerlaotste weekendviering ien onze eige St. Martinuskerk. Bij binnekomst was de kerk al goed gevuld dur vurnamelijk oud geleuvige uut ons durp. Onze Schutterij was kleurriek aonwezig, de Harmonie zurgde vur de vrolijke noot en 't Herekoor en koor Jekadee zurgde vur de verheffende stem. Tijdes de diens mos ik iedere keer wjr trug dinke aon de tied da we as blaage verplich elke zondag mee naor de kerk moste. Same m mien twee brurekes zittend tusse vaoder en moeder krege we optied een lel as we zate te praote of te kliere. Vanaf ons 16de levensjaor moste we mar zien of we nog wilde gaon of nie. Um eerlijk te zien is 't d'r bij ons nie zo vaak mjr van gekomme mar volge we toch nog steeds de regel van mien vaoder, ''hou de kerk ien 't midde''. Helaas mede dur deze regel zulle onze oud geleuvige elke zondag mar motte zien hoe ze ien de kerk van Huusse of Haaldere komme en da was absoluut nie mien bedoeling. We gaon op naor de koffie!!

-Doordeweekse Eucharistievieringen St. Martinuskerk Doornenburg: elke 2e woensdag van de maand, 11
  februari om 9.30 uur.
-
Ontmoetingsmoment met Pastor in 't Ontmoetingscentrum: vrijdagochtend om de 4 weken, 20 februari
  van 10.00 tot 11.00 uur.

 


  Naar boven
Dokter Timmers stopt - dinsdag 6 januari


Foto: Doornenburgonline.nl

Volges de website van onze huusartsepraktijk zal dokter Timmers pjr 1 juli stoppe met zien werkzaamhede. Nao 30 jaor durpsdokter te zien gewis nimt ie rond juni afscheid van ons. Alleen al bij 't heure van zien naam dink ik geliek wjr trug aon mei 1996. Tijdes 'n aovond-klusje vur mien toenmalige baos zaag ik met 'n cirkelzaag drie vingertoppe deur van mien linkerhand. Bloejend as 'n gek wikkel ik de hand ien 'n rol papier en rij same met 'n collega richting de jste de beste arts die ik ien Gendt wis te viende. Met 't bloed sijpelend langs de rem kreeg ik te heure dat ie gin dienst ha en wjr deur verweze naor dokter Timmers ien Doornenburg. Ienmiddels was 't al tien uur saovonds da Timmers gemoedelijk de deur los dee en mien meenam naor de behandelkamer ien de Kerkstraot. Ien alle rus bekeek tie de gehavende vingers en trok bij elke vinger effe aon de peeze um te kieke of ze nie deur ware. Nao 'n aontal verdovingsspuite kon ik ien de wachstand want Timmers kreeg d'r nog twee spoedgevalletjes tussedeur. Rond half twaalf saovonds ht ie alles wjr aon mekaor gehech en iengepak. Bun nao die tied vur controles trug gewis ien de praktijk ien Gendt waorbij de diensdoende artse iedere keer wjr zeije dak geluk gehad h dak die dag bij dokter Timmers terech bun gekomme en nie ien 't ziekehuus. Tot aon de dag van vandaag bun ik 'm ok dankbaor vjur wat ie gedaon ht. Helaos kan ik nog steeds gin piano speule mar nog wel tien bier bestelle!
Bij deze nogmaols ...

Dokter Timmers ... BEDANKT!!

 


  Naar boven
Nieuwjaarsreceptie Harmonie - zondag 4 januari


Foto: Doornenburgonline.nl
Manon en Alex Ubbink (25 jr) Door en Johan Otters (trofee)

Tijdens een druk bezochte nieuwjaarsbijeenkomst van Harmonie St.Caecilia in 't OC is Alex Ubbink gehuldigd met z'n 25 jarig jubileum. Alex ontving uit handen van beschermheer Leonard van Nispen tot Pannerden de jubileum oorkonde uitgereikt en kreeg de insigne van de Nederlandse Muziekfederatie opgespeld. Tijdens de toespraak van Rob van de Sant volgde ok een aontal hints betreffende de winnaar van de 5e Kapelaan Walters Trofee. Halverwege de hints wis Johan Otters al genoeg en ston op van de stoel waorbij iedereen 't uut-gierde van 't lache. Ien n woord geweldig! Ojaa ..., en Bud Joosten had niks te vertelle mar schonk wel names 't instrumentefonds en ons durpelinge een cheque vur vier neije uniforme! Proficiat allemaol!

 


  Naar boven
Fles in actie - zaterdag 3 januari


Foto: Imca Saat
Floor en Norah deponeren hier de flessen bij de Spar ien ons durp

Vandaag heeft dansgarde De Gulvkes haar aangekondigde statiegeld flessenactie gehouden in Doornenburg. Onze dansers hebben kou en regen getrotseerd en hebben bij veel Doornenburgers aangebeld. Bedankt iedereen, vooral ook de ouders die mee geholpen hebben. We hebben 704 flessen opgehaald met een totaalbedrag van 176,00 euro!
 


  Naar boven
Door het ijzer gespaard - vrijdag 2 januari


Foto: Doornenburgonline.nl
Filmfragment Omroep Gelderland

Durpelinge Peter en Irma Vermeule uut de Duusterestraot hebbe ien december 2014 meegespuld ien een reconstructie van de Duitse razzia ien 1944 te Aalten. Op de website van Exodus Huissen is meer te leze over 't iendringende verhaol. De uutzending is ien zien geheel te zien op Omroep GLD en natuurlijk op
 


  Naar boven
Wijnfles ontvreemd - donderdag 1 januari


Foto: Caf ''t Jagthues
Wijnfles Herman Brood opschrift ''zal zij s'ochtends weer opstaan!''

Op neijjaorsdag is uut Caf 't Jagthues te Doornenburg 'n fles wien ontvreemd. 'T gee hier nie zomar um 'n fles wien mar um 'n collectors item van Herman Brood. Eigenaor Wilco is 'n groot fan en verzamelaor van Brood attribute is d'r helemaol kapot van! Durum deze oproep um de fles wjr trug te bezurge, desnoods anoniem!

Update 3 januari: Jagtseizoen is geslote de fles is wjr trug op de basis!
 


  Naar boven
Nieuwjaarsreceptie GVA - donderdag 1 januari


Foto: Fr van Deelen
Ereleden Nico Kramer en Geert Nissen

Tijdens de goed bezochte Nieuwjaarsreceptie bij vv GVA zijn diverse jubilarissen gehuldigd. Dit jaar zijn er 2 nieuwe ereleden te weten Nico Kramer en Geert Nissen. 25 jarige jubilarissen zijn Johan de Man, Doortje Witjes, Harrie Peters. En de 40 jarige jubilarissen zijn Dick Vos, John Elbers, Wilco Brom (afwezig) en Henk Rikken. 50 jarige jubilaris Herman Bolk(afwezig) en 60 jarig jubilaris Jos van Groningen. GVA Award 2014 wordt uitgereikt aan Wilco Brom. Proficiat allemaol!

Foto: Fr van Deelen
25 jarige jubilarissen Harrie Peters, Doortje Witjes en Johan de Man

Foto: Fr van Deelen
40 jarige jubilarissen Dick Vos, John Elbers en Henk Rikken

Foto: Fr van Deelen
60 jarig jubilaris Jos van Groningen
 


  Naar boven