Doornenburgonline.nl
ons durp sinds 2003 zichtbaar ien beeld

 

Evenementen & Activiteiten ien Doornenburg en da elk jaor wjčr!

 

2017

 

 
     
   

 

MEI
 

21

Knights Of The 4 Quarters op Kasteel Doornenburg

 
 
 
Trainingsdag Knights Of The 4 Quarters op Kasteel Doornenburg.

Elke derde zondag van de maand trainen The Knights of the Four Quarters weer. Kom gerust langs en leer zwaardvechten en boogschieten. Alleen komen kijken onder het genot van een hapje en drankje in onze Herberg mag natuurlijk ook! Van 11.00 uur tot 16.00 uur.

 
  Naar boven
 

21

 Doe-dag voor mensen met N.H.A. Kasteel Doornenburg

  
 
 
BOEREN, BURGERS, BUITENLUI, HOORT HOORT en zegt het VOORT.

Wat is NAH? Dit is Niet Aangeboren Hersenletsel. Denk hierbij aan mensen met een herseninfarct, een beroerte, kanker, ongeluk of of of.

Wie zijn we?
We zijn een stel actieve Ambachtslieden en Knights die wel vaker vertoeven op kastelen en burchten. We doen dit vol overgave en vinden het leuk om ons verhaal te doen. Zeker ook naar mensen met een handicap.

Waarom doen we dit?
Niet uit winstbejag, we doen dit belangeloos, het kasteel stelt belangeloos de ruimte ter beschikking, de horeca zorg weer goed voor de vrijwilligers. Kortom een leuke dag maken voor mensen die normaal waarschijnlijk niet op een kasteel komen.

Wat is er te doen?
Rond de 40 ambachtslieden en Knights zullen hun opwachting maken binnen de kasteelmuren. Van een mandje maken tot een heuse marskramer is er te zien. Speciaal voor de mensen met een handicap, zijn er die dag mini workshopjes, waaraan ze deel kunnen nemen. Zo kunnen ze zelf boogschieten of krijgen ze les in zwaardvechten. Een heuse kasteel smid zal gebruiksvoorwerpen maken en natuurlijk is de rookworst er ook bij. Dit recept is onlangs terug gevonden bij de verbouwing van de boerderij.

In het kasteel zelf zullen er die dag rondleidingen zijn en voor de mensen die dit niet aan kunnen zal er film draaien waarop de mooiste plekjes staan. Natuurlijk zal er ook gepraat worden over Floris, want daar is het kasteel ook beroemt van. De tv serie van weleer. Ook kun je met heuse roofvogels op de foto, of is er een vuurshow. Er is natuurlijk ook de nodige info, Zo is er Hersenstichting en de Stichting HersenZ. Zij kunnen alles vertellen over NAH, hoe er mee om te gaan, en wat het voor een impact geeft voor de patiënt en de familie.

Voor een stilte ruimte is gezorgd, evenals EHBO en er is voldoende parkeerruimte in de wei.
Deze dag word mogelijk gemaakt door een aantal bedrijven die ons een warm hart toedragen, waaronder Herberg de Doornenburg en Duijd Fiscalisten, waarvoor onze hartelijke dank !!
We zouden het op prijs stellen, als mensen met NAH die komen zich aanmelden via wermenkald@hotmail.com.

Waar: Kasteel Doornenburg , Kerkstraat 27, 6686 BS te Doornenburg van 11.00 tot 17.00 uur.

 
  Naar boven
 

21

Afscheidswedstrijd Wim Bleijenberg GVA

 
 
 
Ssssssst... Omdat Wim Bleijenberg na dit seizoen vertrekt als trainer bij G.V.A., heeft de club op zondag 21 mei een afscheidswedstrijd voor hem georganiseerd. De wedstrijd zal gaan tussen oud A-selectie spelers en vrienden/familie van Wim (+Wim zelf). Na afloop van de wedstrijd is er een groot feest in de kantine, waar we Wim met zijn allen nog één keer bedanken voor zijn inzet voor de club de afgelopen 5 jaar. Wim weet er zelf (als het goed is) niks van...! Hij denkt dat hij een dagje uit gaat met zijn gezin. Houd het dus geheim voor Wim. Verder wel zoveel mogelijk mensen uitnodigen om er een onvergetelijk afscheid van te maken! Bezoek de Facebookpagina en/of lees de flyer in PDF bestand!
 
  Naar boven
 

21

Er zit muziek in mei! Jekadee

 
 
 
ER ZIT MUZIEK IN MEI! Dat is de titel van het concert wat wij samen met het Lingewaards Mannenkoor gaan geven op zondag 21 mei. Het Lingewaards Mannenkoor bestaat 40 jaar en in het kader daarvan zijn zij op jubileumtour en brengen op verschillende plaatsen, met lokale koren, een concert en nu zijn wij dus aan de beurt. Voor ons het ideale moment om u nog eens te laten genieten van "The Best of" van onze concerten Turbulentie en Nei'js ien 't Durp.

Het Lingewaards Mannenkoor zal in hun gedeeltes tijdens dit concert u ook aangenaam weten te verrassen met hun verrassende en veelzijdige repertoire.

En het mooiste van dit alles: Het is GRATIS!!

 
  Naar boven
 

28

 Speelgoed & Kledingmarkt Doornenburg

 
 
 
We organiseren weer een kleding en speelgoed markt! Wat dit keer nieuw is, is dat ook nieuwe kleding en andere leuke spulletjes verkocht mogen worden! Dus heb jij nog veel kinder kleding of speelgoed liggen, wat er nog goed uit ziet, compleet en niet kapot is! kom het verkopen!

Wil jij ook een tafel hebben?! MAIL dan snel!! VOL=VOL!

Het speelgoed en kleding wat je niet verkocht hebt en achter mag blijven.. kun je schenken aan 2e kansje uit nijmegen. Zij staan na afloop met een bus klaar waar je alles af kan geven.

Entree is € 2,- per volwassenen, kinderen zijn gratis.

 
  Naar boven
 

28

 Concert Kasteel Doornenburg

 
 
 
Ridderzaalconcert in “De reine stemming” door Het Koor CantAnimus

Het Koor CantAnimus is een gemengd koor met 24 avontuurlijke zangers en zangeressen uit de regio Arnhem-Nijmegen, o.l.v. dirigent en componist Caspar van der Vinne.

In dit Ridderzaalconcert presenteert het Koor CantAnimus een aantal pareltjes uit haar rijke, gevarieerde repertoire. Velen zullen dat repertoire herkennen, maar deze keer zal het anders klinken dan voorheen. CantAnimus zal zingen in de reine stemming, die in de 16e eeuw werd ontwikkeld door de Italiaanse muziektheoreticus Gioseffo Zarlino. De piano wordt voor ieder lied gestemd naar de toonsoort van het lied. (Wees gerust; dat gaat in een handomdraaiJ). En daarnaast zingt het koor op de natuurlijke stemtoon A=432 Hz. Twee uitvoeringswijzen met historische roots, gebezigd op een historische plek; het kasteel zal genoeglijk meevibreren.


Het programma zal pas op het laatste moment worden vastgesteld, maar u kunt rekenen op werken van Mozart, Handel, Lauridsen, Fauré, Keen, Schubert, Franck, Whitacre, Althouse, Bannink en niet te vergeten van de dirigent zelve. Zeer gevarieerd, toegankelijk, doorleefd, op zoek naar de essentie. CantAnimus doet wat haar naam belooft: ze bezingt de ziel. Straight to the heart.

Het Koor CantAnimus gaf drie keer eerder een concert in kasteel Doornenburg. Alle keren was de Ridderzaal tot de laatste stoel bezet. Wees dus op tijd met uw reservering!

Aanvang 11.30 uur, kasteel open 11.00 uur.

Entree € 12,50, vrienden van het kasteel € 10,00 incl. koffie/ thee en programmaboekje.
Meer info leest u op de website!!
 
  Naar boven

 

JUNI
 

5

Keizerschieten & Jeugdkoningschieten Schutterij GvA

 
 
 
2e Pinksterdag: Keizerschieten & Jeugdkoningschieten bij de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel.

Het programma op maandag 5 juni:

10.00 uur Schuttersmis in R.K. kerk
11.00 uur Muzikale vendelhulde in de kerktuin
11.45 uur Rondgang door het dorp
12.15 uur Lunch
13.00 uur Start diverse schietwedstrijden waaronder het koningschieten onder de jeugdleden en het
              keizerschieten onder de oud-koningen
16.00 uur Huldiging nieuwe jeugdkoning en keizer

 
  Naar boven
 

5

 Dag van het Kasteel ... Doornenburg

 
 
 
Dit jaar wordt voor de tiende keer de Dag van het Kasteel gehouden. Deze jubileumeditie heeft als thema : RONDOM KASTEEL EN BUITENPLAATS

Wat is er mooier en spannender dan een kasteel of buitenhuis? Het zijn indrukwekkende, statige of juist sierlijke gebouwen. Architectonische hoogstandjes bovendien. Maar een kasteel of buitenhuis staat niet alleen. Er is vaak zoveel bijzonders te ontdekken rondom het hoofdgebouw: prachtige bouwhuizen of de voorburcht, een put, tuinornamenten, een eenzame boom, opgravingen, aangelegde vergezichten en veel meer. In 2017 staat alles rondom eens in de spotlight.

De NKS wil graag met de Dag van het Kasteel laten zien dat behoud van dit culturele erfgoed van belang is voor iedereen. Zet maandag 5 juni in de agenda en ga op pad. Wij wensen je een mooie Dag van het Kasteel! Meer info leest u op de website!!
 
  Naar boven
 

18

Knights Of The 4 Quarters op Kasteel Doornenburg

 
 
 
Trainingsdag Knights Of The 4 Quarters op Kasteel Doornenburg.

Elke derde zondag van de maand trainen The Knights of the Four Quarters weer. Kom gerust langs en leer zwaardvechten en boogschieten. Alleen komen kijken onder het genot van een hapje en drankje in onze Herberg mag natuurlijk ook! Van 11.00 uur tot 16.00 uur.

 
  Naar boven
 

23

 Openstelling torens van Kasteel Doornenburg

 
 
 
Ook dit jaar openen we de torens van ons kasteel. Dit is een unieke belevenis, want normaal zijn de torens niet toegankelijk voor het publiek. Van 18.00 uur tot 21.00 uur kunt u van het uitzicht genieten in de hoogste toren van het kasteel, de spietoren. Daarnaast kunt u ook op de torens van het poortgebouw klimmen en van de vergezichten genieten. Voor € 3,50 per persoon kunt u – alleen deze avond – de torens bezichtigen. U bent van hart welkom op deze zomeravond op kasteel Doornenburg! Meer info leest u op de website!!
 
  Naar boven
 

25

Durpsgenoten tijdens de 29e editie van Gendste triathlon

 
 
 
In het weekend van de Gendtse Kersenfeesten staat traditioneel de Gendtse kwarttriathlon op het programma met tal van Durpsgenoten. Op zondag 25 juni 2017 zal op Sportpark Walburgen om 13.00 uur de 29e editie van de Gendste triathlon van start gaan. De Gendtse kwart is een compacte wedstrijd op een verkeersvrij parcours in en rond de dorpskern.

De inschrijving voor zowel de kwart- als de trio-triathlon zal starten in de nacht van 14 op 15 april 2017 exact om 0.00 uur. De inschrijving en meer informatie loopt via de website!!

 
  Naar boven

 

JULI
 

1 en 2

Riddertoernooi der Lage Landen Kasteel Doornenburg

 
 
 
Het riddertoernooi der Lage Landen is al sinds menig jaar een uniek evenement. Dit jaar wordt het toernooi gehouden op 1 en 2 juli. Vervlogen tijden keren terug naar het imposante kasteel Doornenburg. Dit evenement maakt de riddertijd weer levend op een zeer brede wijze. Tijdens de dag zijn er op diverse momenten demonstraties te zien, zoals boogschieten, zwaard vechten, uitleg over muziekinstrumenten, handwerken, kinderworkshops. Meer info volgt z.s.m.! Lees meer op de website!!
 
  Naar boven
 

8

 Verschieting voor de longbow Kasteel Doornenburg

 
 
 
VERSCHIETING VOOR DE LONGBOW: SHOOT AT THE MARKS.

Het “Broederschap der lage Landen” zal dit jaar enkele traditionele verschietingen organiseren voor de (Engelse) longbow. De longbow is de traditionele handboog waarmee de Engelse legers in de Honderdjarige oorlog veel overwinningen hebben behaald op de Fransen. Vandaag staat de verschieting Shoot at the Marks op het programma. Meer info leest u op de website!!

 
  Naar boven
 

14

 Openstelling torens van Kasteel Doornenburg

 
 
 
Ook dit jaar openen we de torens van ons kasteel. Dit is een unieke belevenis, want normaal zijn de torens niet toegankelijk voor het publiek. Van 18.00 uur tot 21.00 uur kunt u van het uitzicht genieten in de hoogste toren van het kasteel, de spietoren. Daarnaast kunt u ook op de torens van het poortgebouw klimmen en van de vergezichten genieten. Voor € 3,50 per persoon kunt u – alleen deze avond – de torens bezichtigen. U bent van hart welkom op deze zomeravond op kasteel Doornenburg! Meer info leest u op de website!!
 
  Naar boven
 

16

Knights Of The 4 Quarters op Kasteel Doornenburg

 
 
 
Trainingsdag Knights Of The 4 Quarters op Kasteel Doornenburg.

Elke derde zondag van de maand trainen The Knights of the Four Quarters weer. Kom gerust langs en leer zwaardvechten en boogschieten. Alleen komen kijken onder het genot van een hapje en drankje in onze Herberg mag natuurlijk ook! Van 11.00 uur tot 16.00 uur.

 
  Naar boven
 

21

Slagwerkgroep naar Wereldmuziekconcours 2017 Kerkrade

 
 
 
De slagwerkers van St.Caecilia Doornenburg zijn toegelaten om deel te nemen aan het Wereldmuziekconcours 2017 te Kerkrade. De groep is door de organisatie op vrijdag 21 juli in het speelschema gezet. Nadere informatie volgt z.s.m.!!

De voorbereidingen voor de 18de editie van het befaamde Wereld Muziek Concours Kerkrade, van 6 – 30 juli 2017, zijn in volle gang. Overal in de wereld bereiden marching- en showbands; harmonieën, fanfares en brass bands; slagwerkensembles; dirigenten en instructeurs zich voor op hun deelname volgend jaar.

In totaal gaan meer dan 20 duizend muzikanten deelnemen aan de 18de editie van het festival. 260 orkesten met gemiddeld zo’n 80 deelnemers uit 32 landen en 5 continenten strijden dit jaar om een plek aan de wereldtop. Nooit eerder schreven zo veel orkesten zich in voor deelname aan het vierjaarlijkse mondiale festival in het Zuid-Limburgse Kerkrade.

Kaarten voor de 18e editie van WMC zijn vanaf het eerste kwartaal van 2017 via internet beschikbaar. Lees meer op de website!!

 
  Naar boven

 

AUGUSTUS
 

20

Lingewaard Koningschieten in Doornenburg

 
 
 
Het Lingewaard Koningschieten is een driejaarlijks terugkerend evenement binnen deze gemeente. De ontstaansgeschiedenis ervan is terug te voeren op de gemeentelijke herindeling op 1 januari 2001. Tijdens de opening van de vlaggenparade op 14 juni 2003 van de Nijmeegse Vierdaagse werd door de toenmalige burgemeester Rob Persoon onze nieuwe fusiegemeente gepromoot door de vier gilden die de gemeente Lingewaard rijk is. De vier verenigingen openden met een gezamenlijke opmars, een prachtige vendelhulde en een muzikaal optreden.

In 2005 startte het gilde Gijsbrecht van Aemstel uit Doornenburg met het eerste Lingewaard Koningschieten.

Zo'n zeventig oud-koningen van de gezamenlijke gilden/schutterijen binnen de gemeente schrijven zich vrijwillig in voor deelname. Zij strijden onder de mast in een bepaalde volgorde om beurten door op afroep van hun naam te schieten met een luchtbuks, die rust op een zogeheten affuit, op een houten vogel die geprepareerd staat in de schietbak. Door van de houten vogel, de kop, de vleugel of staart eraf te schieten, levert dit een startbewijs op voor de finaleronde. Degene die in de finaleronde het laatste stukje vogel eraf schiet, mag zich de trotse nieuwe koning van de gemeente Lingewaard noemen. De titel 'Lingewaard-koning is een ere-titel waaraan geen verplichtingen verbonden zijn. Een herinneringsmedaille valt de nieuwe koning ten deel tijdens het omhangen van de koningsketting. Lees meer op de website!!
 
  Naar boven

 

SEPTEMBER
 

9

 Verschieting voor de longbow Kasteel Doornenburg

 
 
 
VERSCHIETING VOOR DE LONGBOW: CLOUDIUS SHOOT.

Het “Broederschap der lage Landen” zal dit jaar enkele traditionele verschietingen organiseren voor de (Engelse) longbow. De longbow is de traditionele handboog waarmee de Engelse legers in de Honderdjarige oorlog veel overwinningen hebben behaald op de Fransen. Vandaag staat de verschieting Cloudius shoot op het programma. Meer info leest u op de website!!

 
  Naar boven
 

9

 Concert Dick van Altena Kasteel Doornenburg

 
 
 
5e Noa-zommer concert door Dick van Altena (dialect / Ned. talig / country)

Aanvang 20.00 uur, entree € 10 voorverkoop, € 12,50 aan de kassa (indien nog voorradig)
Reserveren: 06-2285033 of via de website! Na afloop gezellig na-borrelen in het kasteel. Meer info leest u op de website!!
 
  Naar boven
 

10

 Culturele dag Kasteel Doornenburg

 
 
 
Op 10 september is de jaarlijkse culturele dag op kasteel Doornenburg. Tijdens deze dag is er een gevarieerd programma voor de bezoekers waarbij de toegang gratis is ! Meer info leest u op de website!!
 
  Naar boven
 

13 t/m 15

aanmelden als lid bij Schutterij Doornenburg

 
 
 
Aanmelden nieuwe leden van de Schutterij en kaartverkoop schuttersfeesten. De locatie van aanmelding is het Schuttersgebouw, Kerkstraat 9 te Doornenburg tussen 19.00 – 21.00 uur. Lees meer op de website!!
 
  Naar boven
 

16 t/m 19

Kermis & Schuttersfeesten 2017 Schutterij Doornenburg

 
 
 
Zaterdag - Op zaterdagmiddag worden om 14.00 uur de vlaggen gehesen bij het Schuttersgebouw. Vervolgens marcheren harmonie St. Caecilia en de Schutterij naar de schietweide aan de Pannerdenseweg. Daar wordt vanaf 14.30 uur onder de leden geschoten op de houten vogel. De romp van de houten vogel is voorbehouden aan de koningskandidaten. Rond 15.45 uur start het koningschieten. Diegene die op de schietweide het laatste restje hout van de schietmast knalt is koning van de Schutterij. Na de traditionele inhuldiging marcheert de Schutterij terug naar het dorp. Vanaf 19.30 uur is het groot feest in het Schuttersgebouw m.m.v. Perfect Showband.

Zondag - Om 10.00 uur is de aanvang van de schuttersmis in de St. Martinuskerk. Na afloop van de mis (rond 11.15 uur) verzorgen de Schutterij en de harmonie in de kerktuin de traditionele muzikale vendelhulde aan de medewerkers en vrijwilligers van de Geloofsgemeenschap St. Martinus. Rond 12.00 uur maken de Schutterij en de harmonie een rondgang door het dorp. Kermiszondag wordt afgesloten met een groot schuttersfeest vanaf 19.30 uur in het Schuttersgebouw m.m.v. Perfect Showband.

Maandag - Om 9.00 uur is de aanvang van de schuttersmis in de St. Martinuskerk voor de overleden leden en de huidige leden van Schutterij Doornenburg. Rond 10.00 uur vindt de kranslegging plaats bij het kruispunt Kerkstraat/Kasteelsepad voor allen die Doornenburg en de Schutterij in het bijzonder een warm hart toedragen. Vanaf 10.15 uur worden in de voorburcht van Kasteel De Doornenburg de jubilarissen van de Schutterij gehuldigd. Na de huldigingen zal de naam bekend gemaakt worden van de persoon die zich in het afgelopen jaar het meest verdienstelijk heeft gemaakt voor de Schutterij. Hij/zij wordt onderscheiden met “De Gijsbrecht”. Een commissie, bestaande uit de President en de drie gildemeesters, bepaalt vooraf wie hiervoor het meest in aanmerking komt. “De Gijsbrecht” is voorstellende een kruisboogschutter en symboliseert de verbondenheid van de Doornenburgse schutterij. Vervolgens verplaatsen de schuttersfeesten zich richting het Schuttersgebouw. Vanaf 11.00 uur is het Schuttersgebouw open voor het matinee. Om 15.30 uur wordt een pauze ingelast waarna het feest vanaf 19.30 uur weer wordt voortgezet. De muziek wordt verzorgd door Perfect Showband.

Dinsdag - Op kermisdinsdag staat het nieuwe Koningspaar van de Schutterij centraal. ’s Ochtends rond 9.00 uur wordt in optocht met vendels en muziek een bezoek gebracht aan het huis van het Koningspaar. Na de traditionele muzikale vendelhulde krijgen de koning en koningin ieder een gouden herinneringsring aangeboden. Om 11.00 uur volgt een rondrit door het dorp in een open landauer. Om 11.00 uur start het schuttersfeest in het Schuttersgebouw. Dit feest gaat door tot 15.30 uur waarna er een pauze ingelast wordt, zodat het feest om 19.30 uur weer verder kan gaan. s Avonds om 21.00 uur brengen de aspirant vendeliers een vendelhulde in het Schuttersgebouw en wordt door honderden schutters luidkeels het “Lied van Doornenburg” gezongen op de wijze van het“Kleine café aan de haven”. De muziek wordt verzorgd door Perfect Showband. Lees meer op de website!!

 
  Naar boven
 

23

14e Truckrun 'Dieselvuur in ’t Avonduur'

 
 
 
Op zaterdag 23 september zal de inmiddels 14e editie van de Truckrun weer door Lingewaard en Overbetuwe trekken.

Ruim 135 lichamelijk- en/of verstandelijke beperkte mensen zullen in de avond een onvergetelijke avond beleven. Door in de cabine van een truck te stappen worden ze de koning(in) van de weg. Wat de run zo bijzonder maakt is het tijdstip. In de schemering komen de verlichte trucks namelijk nog indrukwekkender over dan normaal. Vanaf het Julianaplein in Gendt zal de rit rond 18.00 uur vertrekken richting Doornenburg. Tegen 20.45 uur worden de dieselmonsters weer in Gendt terugverwacht. Voor de volledige route en meer informatie verwijzen wij u naar de website!! Naast de rit zijn er overdag een hoop dingen te zien en te beleven. Vanaf 14.00 uur zal het Julianaplein volstromen met deelnemende vrachtwagens. De inschrijving zal openen op 1 maart 2017 om 00:00uur. Met vriendelijke groet Team Enjoy-Transport.

Wilt u ons helpen deze dag te sponsoren, stuur dan een mailtje naar enjoy.transport@gmail.com

 
  Naar boven
 

28 t/m 30

Muziektheaterproject Kasteel Doornenburg

 
 
 
Dit bijzondere theaterproject over de eerste wereldoorlog van Theater Nomade komt ook naar kasteel Doornenburg! Meer info? Lees de flyer in PDF bestand en bezoek de website!!
 
  Naar boven

 

OKTOBER
 

1

 Muziektheaterproject Kasteel Doornenburg

 
 
 
Dit bijzondere theaterproject over de eerste wereldoorlog van Theater Nomade komt ook naar kasteel Doornenburg! Meer info? Lees de flyer in PDF bestand en bezoek de website!!
 
  Naar boven
 

7 en 8

Rommelmarkt M.O.V. Doornenburg

 
 
 
Jaarlijkse rommelmarkt M.O.V. in het Schuttersgebouw, Kerkstraat 9 te Doornenburg.
 
  Naar boven
 

14 t/m 22

Sprookjesfestival Kasteel Doornenburg

 
 
 
Ook dit jaar zal kasteel Doornenburg weer een locatie zijn van het Sprookjesfestival. Meer info volgt z.s.m.! Lees meer op de website ... en op Sprookjesfestival.
 
  Naar boven

 

NOVEMBER

 

9

 Verschieting voor de longbow Kasteel Doornenburg

 
 
 
VERSCHIETING VOOR DE LONGBOW: NAJAARSCLOUT.

Het “Broederschap der lage Landen” zal dit jaar enkele traditionele verschietingen organiseren voor de (Engelse) longbow. De longbow is de traditionele handboog waarmee de Engelse legers in de Honderdjarige oorlog veel overwinningen hebben behaald op de Fransen. Vandaag staat de verschieting najaarsclout op het programma. Meer info leest u op de website!!

 
  Naar boven

 

DECEMBER
 
 

16

Tempel of Boem 2017

 
 
 
Naast deelname aan het Wereldmuziekconcours komende zomer staat voor de Doornenburgse slagwerkers een groots muziekspektakel op het programma: Tempel of Boem! 2017. Na de uitverkochte en spectaculaire voorstelling van vorig jaar pakt de slagwerkgroep dit jaar sensationeel uit door Nederlands beste drummer Cesar Zuiderwijk te contracteren!

De wereldberoemde drummer van Nederlands beste rockband Golden Earring zal op zaterdag 16 december a.s. samen met de Doornenburgse slagwerkers gaan spelen tijdens het grote muziekspektakel in de plaatselijke kerk. Voor alle drummers wordt het sowieso al smullen, want Zuiderwijk zal ‘s middags een indrukwekkende ‘Masterclass’ verzorgen waaraan iedere drummer jong en oud kan deelnemen.

Naast deze absolute drumsensatie heeft de organisatie met succes Richard Sprokkereef, popkoor The New Voices, Hans Cornelissen, Simon van der Zandt, een begeleidingsband en een aantal blaasmuzikanten weten vast te leggen. “Met deze selectie van topmuzikanten hopen we het enorme succes van 2016 minstens te evenaren, de omvangrijke geschiedenis van de 60 jarige slagwerkgroep verdient dankzij hoofdsponsors Feijen SP en Rentall Equipment dit geweldige podium van topmusici”, aldus de organisatie. Voor uw als muziekliefhebber dus een muzikaal topevenement eind dit jaar om alvast naar uit te kijken.

Informatie voor deelname aan de Masterclass met Cesar Zuiderwijk volgt binnenkort. Voorverkoop toegangskaarten voor de avondvoorstelling start op 1 september a.s.

Zaterdag 16 december 2017: Tempel of Boem! Een muziekspektakel om alvast te reserveren in uw agenda! Volg de website voor meer info en lees de flyer in PDF-bestand!

 
  Naar boven

30

Eindejaarsfeest Schutterij Doornenburg

 
 
 
Informatie volgt  t.z.t.!
 
  Naar boven