Doornenburgonline.nl
ons durp sinds 2003 zichtbaar ien beeld

 

Evenementen & Activiteiten ien Doornenburg en da elk jaor wjčr!

 

2017

 

 
     
   

 

JUNI
 

25

Durpsgenoten tijdens de 29e editie van Gendste triathlon

 
 
 
In het weekend van de Gendtse Kersenfeesten staat traditioneel de Gendtse kwarttriathlon op het programma met tal van Durpsgenoten. Op zondag 25 juni 2017 zal op Sportpark Walburgen om 13.00 uur de 29e editie van de Gendste triathlon van start gaan. De Gendtse kwart is een compacte wedstrijd op een verkeersvrij parcours in en rond de dorpskern. De inschrijving en meer informatie loopt via de website!
 
  Naar boven

 

JULI
 

1 en 2

Riddertoernooi der Lage Landen Kasteel Doornenburg

 
 
 

Op 1 en 2 juli is het Lage Landen Riddertoernooi bij Kasteel Doornenburg. Laat u meevoeren naar de Middeleeuwen en beleef een authentiek riddertoernooi. In volledig harnas gestoken ridders te paard gaan elkaar met zwaard en lans te lijf. Soldaten testen hun vaardigheden in een man-op-man gevecht en valkeniers tonen waartoe hun prachtige dieren in staat zijn.

Op waarheidsgetrouwe en spectaculair manier voeren de ridders hun show op. Diverse middeleeuwse groepen verlenen hun medewerking aan dit prachtige spektakel. Soldaten, ridders, jonkvrouwen, jongleurs, dansers, troubadours, valkeniers etc. etc. zorgen ervoor dat Doornenburg veranderd in een ware Middeleeuwse vesting. Er zijn deelnemers aanwezig uit diverse landen, zoals Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Tsjechië. 

Er is een groot kampement in de weilanden rondom het kasteel waarbij je als bezoeker een groot aanbod zult aantreffen van handelaren, ambachten, muzikanten etc. etc. Tijdens dit toernooi is er veel te zien en te beleven voor jong en oud, het is een Middeleeuws weekend dat je niet mag missen !! Natuurlijk is het geweldig wanneer kinderen zelf verkleed komen als middeleeuwer.

Zaterdag en zondag is het evenement toegankelijk voor publiek vanaf 10.30 uur. Toegangsprijs evenement: kinderen tot en met 6 jaar gratis, van 7 tot en met 13 jaar 4,00 euro en ouder dan 13 jaar 8,00 euro per persoon. Tijdens dit weekend zijn er ook korte rondleidingen in de burcht tegen speciale toegangsprijzen. Voor meer informatie over het evenement, het programma etc. verwijzen wij u naar de  website!!
 
  Naar boven
 

8

 Verschieting voor de longbow Kasteel Doornenburg

 
 
 
VERSCHIETING VOOR DE LONGBOW: SHOOT AT THE MARKS.

Het “Broederschap der lage Landen” zal dit jaar enkele traditionele verschietingen organiseren voor de (Engelse) longbow. De longbow is de traditionele handboog waarmee de Engelse legers in de Honderdjarige oorlog veel overwinningen hebben behaald op de Fransen. Vandaag staat de verschieting Shoot at the Marks op het programma. Meer info leest u op de website!!

 
  Naar boven
 

14

 Openstelling torens van Kasteel Doornenburg

 
 
 
Ook dit jaar openen we de torens van ons kasteel. Dit is een unieke belevenis, want normaal zijn de torens niet toegankelijk voor het publiek. Van 18.00 uur tot 21.00 uur kunt u van het uitzicht genieten in de hoogste toren van het kasteel, de spietoren. Daarnaast kunt u ook op de torens van het poortgebouw klimmen en van de vergezichten genieten. Voor € 3,50 per persoon kunt u – alleen deze avond – de torens bezichtigen. U bent van hart welkom op deze zomeravond op kasteel Doornenburg! Meer info leest u op de website!!
 
  Naar boven
 

16

Knights Of The 4 Quarters op Kasteel Doornenburg

 
 
 
Trainingsdag Knights Of The 4 Quarters op Kasteel Doornenburg.

Elke derde zondag van de maand trainen The Knights of the Four Quarters weer. Kom gerust langs en leer zwaardvechten en boogschieten. Alleen komen kijken onder het genot van een hapje en drankje in onze Herberg mag natuurlijk ook! Van 11.00 uur tot 16.00 uur.

 
  Naar boven
 

21

Slagwerkgroep naar Wereldmuziekconcours 2017 Kerkrade

 
 
 
De slagwerkers van St.Caecilia Doornenburg zijn toegelaten om deel te nemen aan het Wereldmuziekconcours 2017 te Kerkrade. De groep is door de organisatie op vrijdag 21 juli in het speelschema gezet. Nadere informatie volgt z.s.m.!!

De voorbereidingen voor de 18de editie van het befaamde Wereld Muziek Concours Kerkrade, van 6 – 30 juli 2017, zijn in volle gang. Overal in de wereld bereiden marching- en showbands; harmonieën, fanfares en brass bands; slagwerkensembles; dirigenten en instructeurs zich voor op hun deelname volgend jaar.

In totaal gaan meer dan 20 duizend muzikanten deelnemen aan de 18de editie van het festival. 260 orkesten met gemiddeld zo’n 80 deelnemers uit 32 landen en 5 continenten strijden dit jaar om een plek aan de wereldtop. Nooit eerder schreven zo veel orkesten zich in voor deelname aan het vierjaarlijkse mondiale festival in het Zuid-Limburgse Kerkrade.

Kaarten voor de 18e editie van WMC zijn vanaf het eerste kwartaal van 2017 via internet beschikbaar. Lees meer op de website!!

 
  Naar boven

 

AUGUSTUS
 

20

Lingewaard Koningschieten in Doornenburg

 
 
 
Het Lingewaard Koningschieten is een driejaarlijks terugkerend evenement binnen deze gemeente. De ontstaansgeschiedenis ervan is terug te voeren op de gemeentelijke herindeling op 1 januari 2001. Tijdens de opening van de vlaggenparade op 14 juni 2003 van de Nijmeegse Vierdaagse werd door de toenmalige burgemeester Rob Persoon onze nieuwe fusiegemeente gepromoot door de vier gilden die de gemeente Lingewaard rijk is. De vier verenigingen openden met een gezamenlijke opmars, een prachtige vendelhulde en een muzikaal optreden.

In 2005 startte het gilde Gijsbrecht van Aemstel uit Doornenburg met het eerste Lingewaard Koningschieten.

Zo'n zeventig oud-koningen van de gezamenlijke gilden/schutterijen binnen de gemeente schrijven zich vrijwillig in voor deelname. Zij strijden onder de mast in een bepaalde volgorde om beurten door op afroep van hun naam te schieten met een luchtbuks, die rust op een zogeheten affuit, op een houten vogel die geprepareerd staat in de schietbak. Door van de houten vogel, de kop, de vleugel of staart eraf te schieten, levert dit een startbewijs op voor de finaleronde. Degene die in de finaleronde het laatste stukje vogel eraf schiet, mag zich de trotse nieuwe koning van de gemeente Lingewaard noemen. De titel 'Lingewaard-koning is een ere-titel waaraan geen verplichtingen verbonden zijn. Een herinneringsmedaille valt de nieuwe koning ten deel tijdens het omhangen van de koningsketting. Lees meer op de website!!
 
  Naar boven
 

21 t/m 25

43e editie Kinderdorp Doornenburg met Stikido

 
 
 

Dit jaar wordt in Doornenburg de 43e editie van het kinderdorp georganiseerd. Het kinderdorp wordt georganiseerd door Stikido en zal plaatsvinden van 21 tot en met 25 augustus, dus zet dit alvast in je agenda! Het thema blijft nog even een verrassing, maar het belooft weer een week te worden die je niet wilt missen!

Voor deze week is Stikido nog op zoek naar enthousiaste leiding, die de kinderen deze week willen begeleiden. Lijkt dit je leuk om te doen en ben je 15 jaar of ouder? Geef je dan op door een Emailtje te sturen met daarin je naam, geboortedatum en telefoonnummer! Bovendien kan dit ook gebruikt worden als maatschappelijke stage.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website en Facebookpagina van Stikido!

 
  Naar boven

 

SEPTEMBER
 

9

 Verschieting voor de longbow Kasteel Doornenburg

 
 
 
VERSCHIETING VOOR DE LONGBOW: CLOUDIUS SHOOT.

Het “Broederschap der lage Landen” zal dit jaar enkele traditionele verschietingen organiseren voor de (Engelse) longbow. De longbow is de traditionele handboog waarmee de Engelse legers in de Honderdjarige oorlog veel overwinningen hebben behaald op de Fransen. Vandaag staat de verschieting Cloudius shoot op het programma. Meer info leest u op de website!!

 
  Naar boven
 

9

 Concert Dick van Altena Kasteel Doornenburg

 
 
 
5e Noa-zommer concert door Dick van Altena (dialect / Ned. talig / country)

Aanvang 20.00 uur, entree € 10 voorverkoop, € 12,50 aan de kassa (indien nog voorradig)
Reserveren: 06-2285033 of via de website! Na afloop gezellig na-borrelen in het kasteel. Meer info leest u op de website!!
 
  Naar boven
 

10

 Culturele dag Kasteel Doornenburg

 
 
 
Op 10 september is de jaarlijkse culturele dag op kasteel Doornenburg. Tijdens deze dag is er een gevarieerd programma voor de bezoekers waarbij de toegang gratis is ! Meer info leest u op de website!!
 
  Naar boven
 

13 t/m 15

aanmelden als lid bij Schutterij Doornenburg

 
 
 
Aanmelden nieuwe leden van de Schutterij en kaartverkoop schuttersfeesten. De locatie van aanmelding is het Schuttersgebouw, Kerkstraat 9 te Doornenburg tussen 19.00 – 21.00 uur. Lees meer op de website!!
 
  Naar boven
 

16 t/m 19

Kermis & Schuttersfeesten 2017 Schutterij Doornenburg

 
 
 
Zaterdag - Op zaterdagmiddag worden om 14.00 uur de vlaggen gehesen bij het Schuttersgebouw. Vervolgens marcheren harmonie St. Caecilia en de Schutterij naar de schietweide aan de Pannerdenseweg. Daar wordt vanaf 14.30 uur onder de leden geschoten op de houten vogel. De romp van de houten vogel is voorbehouden aan de koningskandidaten. Rond 15.45 uur start het koningschieten. Diegene die op de schietweide het laatste restje hout van de schietmast knalt is koning van de Schutterij. Na de traditionele inhuldiging marcheert de Schutterij terug naar het dorp. Vanaf 19.30 uur is het groot feest in het Schuttersgebouw m.m.v. Perfect Showband.

Zondag - Om 10.00 uur is de aanvang van de schuttersmis in de St. Martinuskerk. Na afloop van de mis (rond 11.15 uur) verzorgen de Schutterij en de harmonie in de kerktuin de traditionele muzikale vendelhulde aan de medewerkers en vrijwilligers van de Geloofsgemeenschap St. Martinus. Rond 12.00 uur maken de Schutterij en de harmonie een rondgang door het dorp. Kermiszondag wordt afgesloten met een groot schuttersfeest vanaf 19.30 uur in het Schuttersgebouw m.m.v. Perfect Showband.

Maandag - Om 9.00 uur is de aanvang van de schuttersmis in de St. Martinuskerk voor de overleden leden en de huidige leden van Schutterij Doornenburg. Rond 10.00 uur vindt de kranslegging plaats bij het kruispunt Kerkstraat/Kasteelsepad voor allen die Doornenburg en de Schutterij in het bijzonder een warm hart toedragen. Vanaf 10.15 uur worden in de voorburcht van Kasteel De Doornenburg de jubilarissen van de Schutterij gehuldigd. Na de huldigingen zal de naam bekend gemaakt worden van de persoon die zich in het afgelopen jaar het meest verdienstelijk heeft gemaakt voor de Schutterij. Hij/zij wordt onderscheiden met “De Gijsbrecht”. Een commissie, bestaande uit de President en de drie gildemeesters, bepaalt vooraf wie hiervoor het meest in aanmerking komt. “De Gijsbrecht” is voorstellende een kruisboogschutter en symboliseert de verbondenheid van de Doornenburgse schutterij. Vervolgens verplaatsen de schuttersfeesten zich richting het Schuttersgebouw. Vanaf 11.00 uur is het Schuttersgebouw open voor het matinee. Om 15.30 uur wordt een pauze ingelast waarna het feest vanaf 19.30 uur weer wordt voortgezet. De muziek wordt verzorgd door Perfect Showband.

Dinsdag - Op kermisdinsdag staat het nieuwe Koningspaar van de Schutterij centraal. ’s Ochtends rond 9.00 uur wordt in optocht met vendels en muziek een bezoek gebracht aan het huis van het Koningspaar. Na de traditionele muzikale vendelhulde krijgen de koning en koningin ieder een gouden herinneringsring aangeboden. Om 11.00 uur volgt een rondrit door het dorp in een open landauer. Om 11.00 uur start het schuttersfeest in het Schuttersgebouw. Dit feest gaat door tot 15.30 uur waarna er een pauze ingelast wordt, zodat het feest om 19.30 uur weer verder kan gaan. s Avonds om 21.00 uur brengen de aspirant vendeliers een vendelhulde in het Schuttersgebouw en wordt door honderden schutters luidkeels het “Lied van Doornenburg” gezongen op de wijze van het“Kleine café aan de haven”. De muziek wordt verzorgd door Perfect Showband. Lees meer op de website!!

 
  Naar boven
 

23

14e Truckrun 'Dieselvuur in ’t Avonduur'

 
 
 
Op zaterdag 23 september zal de inmiddels 14e editie van de Truckrun weer door Lingewaard en Overbetuwe trekken.

Ruim 135 lichamelijk- en/of verstandelijke beperkte mensen zullen in de avond een onvergetelijke avond beleven. Door in de cabine van een truck te stappen worden ze de koning(in) van de weg. Wat de run zo bijzonder maakt is het tijdstip. In de schemering komen de verlichte trucks namelijk nog indrukwekkender over dan normaal. Vanaf het Julianaplein in Gendt zal de rit rond 18.00 uur vertrekken richting Doornenburg. Tegen 20.45 uur worden de dieselmonsters weer in Gendt terugverwacht. Voor de volledige route en meer informatie verwijzen wij u naar de website!! Naast de rit zijn er overdag een hoop dingen te zien en te beleven. Vanaf 14.00 uur zal het Julianaplein volstromen met deelnemende vrachtwagens. De inschrijving zal openen op 1 maart 2017 om 00:00uur. Met vriendelijke groet Team Enjoy-Transport.

Wilt u ons helpen deze dag te sponsoren, stuur dan een mailtje naar enjoy.transport@gmail.com

 
  Naar boven
 

28 t/m 30

Muziektheaterproject Kasteel Doornenburg

 
 
 
Dit bijzondere theaterproject over de eerste wereldoorlog van Theater Nomade komt ook naar kasteel Doornenburg! Meer info? Lees de flyer in PDF bestand en bezoek de website!!
 
  Naar boven

 

OKTOBER
 

1

 Muziektheaterproject Kasteel Doornenburg

 
 
 
Dit bijzondere theaterproject over de eerste wereldoorlog van Theater Nomade komt ook naar kasteel Doornenburg! Meer info? Lees de flyer in PDF bestand en bezoek de website!!
 
  Naar boven
 

7 en 8

Rommelmarkt M.O.V. Doornenburg

 
 
 
Jaarlijkse rommelmarkt M.O.V. in het Schuttersgebouw, Kerkstraat 9 te Doornenburg.
 
  Naar boven
 

14 t/m 22

Sprookjesfestival Kasteel Doornenburg

 
 
 
Ook dit jaar zal kasteel Doornenburg weer een locatie zijn van het Sprookjesfestival. Meer info volgt z.s.m.! Lees meer op de website ... en op Sprookjesfestival.
 
  Naar boven
 

29

 Speelgoed & Kledingmarkt Doornenburg

 
 
 
We organiseren weer een kleding en speelgoed markt! Wat dit keer nieuw is, is dat ook nieuwe kleding en andere leuke spulletjes verkocht mogen worden! Dus heb jij nog veel kinder kleding of speelgoed liggen, wat er nog goed uit ziet, compleet en niet kapot is! kom het verkopen!

Wil jij ook een tafel hebben?! MAIL dan snel!! VOL=VOL!

Het speelgoed en kleding wat je niet verkocht hebt en achter mag blijven.. kun je schenken aan 2e kansje uit nijmegen. Zij staan na afloop met een bus klaar waar je alles af kan geven.

Entree is € 2,- per volwassenen, kinderen zijn gratis.

 
  Naar boven

 

NOVEMBER

 

9

 Verschieting voor de longbow Kasteel Doornenburg

 
 
 
VERSCHIETING VOOR DE LONGBOW: NAJAARSCLOUT.

Het “Broederschap der lage Landen” zal dit jaar enkele traditionele verschietingen organiseren voor de (Engelse) longbow. De longbow is de traditionele handboog waarmee de Engelse legers in de Honderdjarige oorlog veel overwinningen hebben behaald op de Fransen. Vandaag staat de verschieting najaarsclout op het programma. Meer info leest u op de website!!

 
  Naar boven

 

DECEMBER
 
 

16

Tempel of Boem 2017

 
 
 
Naast deelname aan het Wereldmuziekconcours komende zomer staat voor de Doornenburgse slagwerkers een groots muziekspektakel op het programma: Tempel of Boem! 2017. Na de uitverkochte en spectaculaire voorstelling van vorig jaar pakt de slagwerkgroep dit jaar sensationeel uit door Nederlands beste drummer Cesar Zuiderwijk te contracteren!

De wereldberoemde drummer van Nederlands beste rockband Golden Earring zal op zaterdag 16 december a.s. samen met de Doornenburgse slagwerkers gaan spelen tijdens het grote muziekspektakel in de plaatselijke kerk. Voor alle drummers wordt het sowieso al smullen, want Zuiderwijk zal ‘s middags een indrukwekkende ‘Masterclass’ verzorgen waaraan iedere drummer jong en oud kan deelnemen.

Naast deze absolute drumsensatie heeft de organisatie met succes Richard Sprokkereef, popkoor The New Voices, Hans Cornelissen, Simon van der Zandt, een begeleidingsband en een aantal blaasmuzikanten weten vast te leggen. “Met deze selectie van topmuzikanten hopen we het enorme succes van 2016 minstens te evenaren, de omvangrijke geschiedenis van de 60 jarige slagwerkgroep verdient dankzij hoofdsponsors Feijen SP en Rentall Equipment dit geweldige podium van topmusici”, aldus de organisatie. Voor uw als muziekliefhebber dus een muzikaal topevenement eind dit jaar om alvast naar uit te kijken.

Informatie voor deelname aan de Masterclass met Cesar Zuiderwijk volgt binnenkort. Voorverkoop toegangskaarten voor de avondvoorstelling start op 1 september a.s.

Zaterdag 16 december 2017: Tempel of Boem! Een muziekspektakel om alvast te reserveren in uw agenda! Volg de website voor meer info en lees de flyer in PDF-bestand!

 
  Naar boven

30

Eindejaarsfeest Schutterij Doornenburg

 
 
 
Informatie volgt  t.z.t.!
 
  Naar boven